Novosti
8.- 9.3.2013.

U dentalnom laboratoriju Igora Galića održan je dvodnevni radni tečaj na temu „izrada djelomične proteze sa metalnom bazom“. Svrha tečaja je upoznavanje s osnovama lijevanja metalne baze proteze, planiranjem i postupkom izrade od pripreme modela, modeliranja, dubliranja, ulaganja, lijevanja do konačne obrade. HKDM je tečaj bodovala sa 10 bodova.

candulor

22.- 23.02.2013.

Drugi po redu radni tečaj Straumann® dental implant sistema za dentalne tehničare je održan u Zagrebu. To je program trajne edukacije za dentalne tehničare koji će se provoditi kroz predavanja i radne tečajeve. Ovi tečajevi pokrivaju sve aspekte planiranja, odabira implatoloških nadogradnji i pravilan rad sa implatološkim suprastrukturama. Kao i na prvom tečaju i ovaj je bio mješavina jednostavnog i naprednog nivoa. Na dvodnevnom radnom tečaju, koji su vodili Zdravko Tometić viši dent.teh. i Igor Galić dent.teh. oboje certificirani službeni stručni instruktori za Straumann® dental implant sistem. Kroz teoretski i radni dio tečaja polaznici su upoznali kompletan sustav Straumann® implantata, a radni dio je obuhvaćao rad na Bone Level synOcta® platformama. Tečaju je nazočio Straumann-ov međunarodni instruktor gosp. Marc Sommer.

candulor

13. 11.2012.

Work shop firme VITA u laboratoriju Igor Galić, kojeg je održao d.t. Čeněk Neruda (CZ).

candulor

9.-10. 11.2012.

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski – Ivoclar

candulor

8. 11.2012.

Hotel Antunović - Straumann Prosthetics Forum. Voditelj teoretskog i praktičnog dijela je Dr. Christian Vorster iz Južnoafričke Republike.

candulor
candulor

26.-27. 10.2012

Radni tečaj Straumann® dental implant sistema za dentalne tehničare održan u Zagrebu.

To je program trajne edukacije za dentalne tehničare koji će se provoditi kroz predavanja i radne tečajeve. Ovi tečajevi pokrivaju sve aspekte planiranja, odabira implatoloških nadogradnji i pravilan rad sa implatološkim suprastrukturama. Tečaj je osmišljen kao mješavina jednostavnog i naprednog nivoa. Na dvodnevnom radnom tečaju, koji su vodili Zdravko Tometić viši dent.teh. i Igor Galić dent.teh. koji su ujedino i službeni stručni instruktori za Straumann® dental implant sistem, svi polaznici su pokazali visoki nivo interesa za ovakav način edukacije. Kroz teoretski i radni dio tečaja polaznici su upoznali kompletan sustav Straumann® implantata, a radni dio je obuhvaćao rad na CrossFit Bone Level platformama. Tečaju je nazočio i međunarodni instruktor gosp. Marc Sommer.

candulor
candulor
candulor

6. 10.2012

Dani dentalne tehnke u Opatiji.

candulor

6.- 8.9.2012.

Zanimljiv radni tečaj firme Candulor iz Švicarske poznate po asortimanu kompozitnih zuba i akrilata za proteze. Radile su se potpune proteze, postava zuba je po prof.Gerberu, sa individualnom karakterizacijom baze proteze. Tečaj je oganizirala firma Interdent u dentalnom laboratoriju Igora Galića. Voditelj tečaja Pius J. Obwegeser uz asistenciju Rudi Beckersa.

candulor

31.5.- 1.6.2012.

U Celju(SLO) je održan međunarodni radni tečaj bezmetalne keramike VITA VM9. Voditelj radnog tečaja je najveći umjetnik među dentalnim tehničarima Claude Sieber (CH). Autor knjiga o estetici keramike i prirodnih zuba. Posebni savjetnik za keramiku u firmi VITA. Veliko iskustvo i znanje u analizi zuba , radu s keramikom i fotografiji je podijelio sa polaznicima tečaja.

candulor


7.- 12.5.2012.

Napredno stručno usavršavanje za dentalne tehničare u Baselu(CH), kurs „Train the Trainer“ u organizaciji firme Straumann i njihovom novom projektu zvan STRAUMANN LAB ACADEMY. Tečaj je dio nove inicijative za instruktore specijaliste za implantologiju.

candulor
candulor

12.- 13.4.2012.

Radni tečaj keramike IPS e.max press na temu „Abutment solution“ . Novosti i zanimljivosti u bezmetalnom riješavanju estetike na implantatima. Voditelj tečaja je MDT Dieter Grübel iz Lihtenštajna.

candulor

14.04.2012.

U Osijeku je održan kongres pod nazivom Proljeće u Slavoniji u organizaciji HKDM. Predavači su sa zanimljivim temama zainteresirali kolege tako da je stručni skup bio izuzetno posjećen. Igor Galić je održao predavanje na temu implantata i njihovim mogućnostima.

ITI

15.03.2012.

Nakon godina suše u objavljivanju knjiga u području stomatološke protetike izlazi potpuno nova knjiga. „Djelomične proteze“ autora knjige je prof. K.Kraljević i prof. S.Kraljević Šimunković. Autor jednog poglavlja i stručni suradnik na knjizi je Igor Galić.

ITI

24.02.2012.

Tvrtka Medical Intertrade d.o.o. je organizirala stručno predavanje za doktore dentalne medicine i dentalne tehničare. Teme su Artex artikulatori i Neoss implantati. Igor Galić je sudjelovao kao predavač za tehnički dio implantologije.

ITI

01.01.2012.

Laboratorij se seli u veći, opremljeniji, moderniji prostor u ulici A.Šoljana 24.

 

17.12.2011.

ITI study club : U organizaciji ITI Study Cluba Zagreb i voditeljice Vedrane Braut dr.dent.med. u hotelu Antunović  održan je drugi po redu ITI kongres.  Igor Galić je održao predavanje s temom „ Implantati u službi funkcije i estetike“.

ITI

ITI


22.11.2011.

Igor Galić je prisustvovao predavanju na temu kombiniranih radova, okluzije, implantata i nove tehnologije. Vrhunski predavači i majstori  dentalne tehnike, Ralf Deselaers i Matthias Rithmuller iz firme BEGO , opet su nas podsjetili na visoke standarde  dentalne  tehnike koja se uči u BEGO centru u Bremenu, Njemačka..

bego


14. i 15.10.2011.

Igor Galić je sudjelovao kao predavač na 15.DANIMA DENTALNE TEHNIKE s temom „Priprema, pozor, sad“. Kao i godinama ranije stručni kongres je održan u Grand Hotel Adriatic Opatija. HKDM  ovaj kongres vrednuje s 10 bodova.

 


23. i 24.09.2011.
U organizaciji HKDM prvi put je održan dvodnevni radni tečaj na temu „IZRADA DJELOMIČNE  LIJEVANE BAZE PROTEZE“.  Igor Galić je vodio radni tečaj na kojem su svi polaznici uspiješno završili zadani program. HKDM radni tečaj vrednuje s 10 bodova.


29.08.2011.
U Zagrebu je održan prvi ITI Study Club. U organizaciji Vedrane Braut, dr.dent.med. prisustvovali smo inicialnom skupu raznih specijalista i stručnjaka iz dentalne medicine. Predavanja su održali renomirani strani ITI predavači iz područja implatologije.

ITI je globalna mreža koja povezuje eksperte i specialiste iz svih područja implantologije te srodnih grana dentalne medicine (regeneracija tkiva, zubna tehnika;CAD/CAM, protetika). To je neovisna akademska neprofitna organizacija koja aktivno promovira povezivanje i suradnju svojih članova diljem svijeta, promiče evidence-based edukaciju u implantologiji, financira znanstvene projekte, stipendira mlade doktore dentalne medicine. ITI filozofija je promocija i širenje znanja iz svih područja implantologije i vezane regeneracije tkiva kroz edukaciju i istraživanje za dobrobit pacijenta.


16.04.2011
U Vinkovcima je HKDM organizirala tečaj stručnog usavršavanja za dentalne tehničare pod nazivom „Gori lampa nasrid Vinkovaca“. Zanimanje i odaziv kolega je bilo veliko. Igor Galić je održao predavanje na temu Komunikacije između ordinacije,laboratorija i pacijenta. HKDM je bodovala tečaj s 10 bodova.


22.-26.03.2011.
Bili smo na najvećem svjetskom dentalnom sajamu IDS 2011 održanom u Koelnu,Njemačka. Sa 115.000 posjetitelja na 145.000 m2 i 1.956 izlagača IDS sajam opet je pokazao optimističku budučnost i mnoge inovacije.

12.03.2011.
U organizaciji HKDM pod nazivom „Riječko proljeće“ održan je tečaj za dentalne tehničare vrednovan 10 bodova. Igor Galić održao je predavanje sa temom “ Zlatni standard u laboratoriju“.


24.-25.02.2011.
U organizaciji „Ivoclar“ Hrvatska,Igor Galić sudjeluje na dvodnevnom master radnom tečaju „IPS e.max Press“. Tema radnog tečaja su veneers-i kao i najnoviji materijali za press tehniku. Voditelj tečaja je Hilal Kuday iz Istambula.

25.12.2010.
Stručni članak objavljen u „Vjesniku dentalne medicine“ .


10.-11.12.2010.
U organizaciji HKDM i povodom strukovnog događaja u Zagrebu pod nazivom „Europske zvijezde u vašoj ordinaciji“, Igor Galić je održao predavanje na temu „Implantati i bijela estetika“.19.-20.11.2010.
Foto tečaj za dentalnu fotografiju u organizaciji DentalZone. Vrlo profesionalan i ciljani pristup dentalnoj fotografiji s puno dobrih „tips & tricks“ savjetima. Voditelj tečaja poznati majstor dentalne tehnike Jan Schunemann.8.-9.10.2010.
Sudjelovanje na tradicionalnom okupljanju dentalnih tehničara u Opatiji na 14.danima dentalne tehnike.Prvi put u organizaciji HKDM koja vrednuje tečaj sa 10 bodova.25.9.2010.
Na kongresu stručnog usavršavanja za dentalne tehničare u Osijeku , Igor Galić je održao predavanje na temu "Cirkon -nove mogućnosti". HKDM vrednuje kongres sa 10 bodova.17.-18.9.2010.
U Varaždinu Igor Galić sudjeluje na radnom tečaju. Tema zanimljivog radnog tečaja je "no-prep veneers". Voditelj tečaja majstor zubne tehnike Darko Mehun.

8.-11.2.2010.
Sudjelovanje na specijaliziranom radnom tečaju u Zirconzahnu Brunico,Italija Edukacijski centar smješten je u Vili Verdi. Priprema i izrada bezmetalnog rada na implantatima u potpuno bezuboj gornjoj čeljusti od visoko translucentnog Prettau zircona (100% Zirconia).

5.12.2009.
Održana prezentacija nove keramike japanske firme Shofu u matičnom laboratoriju. Prezentirana je metal keramika Vintage MP i cirkon keramika Vintage ZR. Program Shofu u Hrvatskoj zastupa firma Naronamed iz Zagreba. Demonstrator zubni tehničar Jörn Trocha.

14.11.2009.
Na 1. Kongresu ZirkonZahn Hrvatska, poznati inovator i zubni tehničar Enrico Steger sa svojim prijateljima nam je približio svijet cirkona sa svojim sistemom ZirkonZahn. Poseban je naglasak stavljen na novitet u protetici Prettau- bridge.

22.-24.10.2009.
U Zadru održan 3. Kongres Hrvatskog društva za dentalnu
implantologiju. Izložen rad na posteru Lane Katavić dr.stom.sa suradnicima.

14 . i 15.10.2009.
Specijalni radni tečaj "1 na 1" održan u matičnom laboratoriju. Prezentiran je novi sistem implantata Neoss, koji u Hrvatskoj zastupa Medical Intertrade. Demonstrator zubni tehničar David O`Connor.
 
 
 

9. - 11.10.2009.
Sudjelovanje na 13.danima zubne tehnike u Baškoj na Krku s temom predavanja "Nije sve tako sivo". Tema je vezana na postupak izrade metalnih konstrukcija na implantatima.

1. i 2.10.2009.
Sudjelovanje na dvodnevnom radnom tečaju. Vrhunski majstor zubne tehnike iz Japana Shigeo Kataoka demonstrirao je male tajne slojevanja bezmetalne keramičke krunice. Posebna pažnja posvečena je izradi veneersa. Radilo se je sa IPS e.max sistemom.

2. i 3.9. 2009.
Sudjelovanje s kolegama iz Hrvatske na prezentaciji i radnom tečaju u firmi Amann Girrbach. Radilo se je na najnovijem sistemu CAD/CAM Ceramill.
 

22. i 23.5.2009.
Sudjelovanje na dvodnevnom radnom tečaju. Predavač majstor zubne tehnike Jochen Peters održao je tečaj s temom okluzija i okluzalni koncept s bezmetalnom keramikom.

25.12.2008.
Članak objavljen u časopisu "Zubni tehničar"

25.10.2008.
Radni tečaj „Lava Ceram-Basic“ instruktor Igor Galić

10.-11.10.2008.
Sudjelovanje na XII danima zubne tehnike u Primoštenu s temom predavanja "CIRKON-MATERIJAL ILI NEŠTO VIŠE"

28.6.2008.
Sudjelovanje na 1. Dentalnom Forumu u organizaciji kolege D.Mehuna sa temom "CAD/CAM- iskustvo u praksi".

17.5.2008.
Radni tečaj „Lava Ceram-Basic“ instruktor Igor Galić

01.05.2008.
Članak objavljen u časopisu "Zubni tehničar"

19.4.2008.
Radni tečaj „Lava Ceram-Basic“ instruktor Igor Galić


10.-12.1.2008.
Radni tečaj za licenciranje demonstratora 3M Espe Lava Ceram. Voditelj tečaja je vrhunski majstor zubne tehnike Jan-Holger Bellmann.

27.8.2005.
Dodjela diplome nakon uspješne završene Akademia Dental. Na slici: voditelj Akademie Dental MDT Mr. Henning Wulfes,Igor Galić i generalni direktor firme BEGO Christoph Weiss.